Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 0 Småsnuskete dansing – minismartinis Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259
15/09/2009 · Hodebry

Småsnuskete dansing

large_5125_DD_water

En sen kveld for mange år siden krøp jeg og søsteren min opp i den innerste sofaen i TV-stua med store forventninger. Mamma hadde fortalt oss at det kom en dansefilm på TV. En bra dansefilm, selv om ikke Michael Jackson var med. Helt sant. Med strømpebukser, høyhalsede gensere og stjerner i blikket kroet vi oss i hvert vårt hjørne klare til å se film. Ikke helt overbevist om at noen kunne danke ut Michael, men absolutt åpne for muligheten. Lite visste vi hva vi hadde i vente.

Det var med skrekkblandet fryd at vi så “Dirty Dancing” for første gang den kvelden. Med fryd fordi filmen var så deilig romantisk, med skrekk fordi filmen var et stort steg opp fra romansen mellom Disney utgaven av Robin Hood og Marian som var den romansen vi på det tidspunktet hadde best kjennskap til. Til tider ble putene holdt mer foran ansiktet enn de lå i sofaen, mens vi med hektiske svette kinn så på hverandre og hvinte.

Det var nemlig ganske flaut å se Patrick Swayze jukke rundt på gulvet i åletrange sorte dansebukser mens han mimet og spilte luftgitar. Se han være sint og fortvilet i bar overkropp mens han danset Jennifer Grey ned i sengen. Det knep litt ekstra i magen når hun tidligere i filmen skrek “You’re wild” til gutten hun liksom skulle gjøre seg kul for. Det  var jo helt teit å si! Herregud. Pute, pute, pute.

Etter at filmen var ferdig var vi derimot matte av lykke. Til tross for en famlende start og pinlige replikker så vi ikke verden helt på samme måte etter å ha sett Jenifer Grey og Patrick Swayze danse seg gjennom klasseforskjeller til en forelskelse så sterk at den ikke kunne knekkes av den dumme legepappaen hennes en gang. Jennifer Grey som var den smarte jenta vant den aller kjekkeste gutten. I det hun ble løftet over folkehavet i filmens siste scene vant hun kjærligheten til alles jubel, og vi jublet vi også. “Nobody put’s baby in a corner”, liksom.

Den kvelden rykket Patrick Swayze opp på topp tre lista over de absolutt søteste gutta jeg visste om. Michael J. Fox lå fremdeles ubeseiret på første plass, men Patrick Swayze danset seg inn rett bak og dyttet Robin Hood ned på en tredjeplass. Jeg og søsteren min begynte umiddelbart å fiske etter muligheten til å dra på sommerleir, en skikkelig kjedelig en, der vi også kunne finne en dansende drømmeprins. Om enn ikke i så åletrange bukser.

Patrick Swayze forble ikke på lista over de søteste gutta jeg visste om så veldig lenge, men han var en av dem som startet ballet. Når “Dirty Dancing” med jevne mellomrom går på TV og jeg får et glimt av de frekke hoftebevegelsene blir jeg fremdeles litt varm i kinnene og ser meg om etter nærmeste pute. Det 12-år gamle hvinet begynner å bygge seg opp i brystet igjen og kinnene blir hektiske. Og slik vil både Patrick Swayze og “Dirty Dancing” bli stående som en slags bauta, et slags vendepunkt som gjorde at jeg i løpet av et par timer en liten kveld brått beveget meg nærmere tenårene og hadde fått min første offisielle tenåringsforelskelse.

0 kommentarer

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar