Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 0 Å velge, velger, valgte, har valgt – minismartinis Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259
13/09/2009 · Hodebry

Å velge, velger, valgte, har valgt

De siste dagene har jeg med stor interesse fulgt valgkampens to siste partilederdebatter. Slitne og stressede politikere har dresset seg opp i sin fineste skrud og trampet mot TV-studioene klare for atter en runde med tynnslitte argumenter og behov for flere stemmer. Diskusjonene har tidvis vært interessante og oppklarende, men mest har de tatt utgangspunkt i unyanserte blikk på velkjente temaer.

Det som derimot har skilt denne valgkampen fra de tidligere valgkampene der jeg har hatt stemmerett, er det voldsomme engasjementet til de rundt meg. Under begge helgens debatter har vi alle rigget oss til foran TV-apparatene med bærbare maskiner på knærne klare til å diskutere med hverandre parallellt med politikerne på skjermen. Tidvis har det sneket seg inn kommentarer om både form og farge på de folkevalgte. Men aller mest har vi drøftet ulike regjeringsalternativer og utveklset tanker om ulike strategier for hvordan det ene eller det andre regjeringsalternativet skal få styre, eller holdes borte fra regjeringslokalene.

Til tross for at mang en gammel ringrev synes årets valgkamp har vært kjedelig, har den samme valgkampen fra mitt ståsted vært lang fra det. Herfra har den mest vært glad over at så mange jeg kjenner i år har vært opptatt av å diskutere, ikke bare hvilke politikere vi liker og ikke liker, men hva slags samfunn vi vil ha. Hvilke verdier vi vil skal være rådende i det samfunnet vi lever i.

For i år føles det avgjørende. Som om vi denne gangen velger for noe mye større enn bare oss selv. Kanskje er det midten av tyve-årene som har fått oss til å løfte blikket og se et stykke utenfor vår egen navle? Kanskje er det alle krisene som har kommet rekende på en fjøl det siste året?

Dagen i morgen, valgdagen mandag 14.september, entres denne gangen med en god dose spent mageknip og småsvette håndflater, og denne gangen er jeg sikker på at både knipen og svetten i større grad er spredd utover det ganske land. En hel del av de mageknipte og håndsvette vil derfor i morgen samles på knærne mine i en bærbar maskin mens vi fra ulike steder og standpunkt følger dette valget helt inn til mål. Krysser fingre, biter negler og forhåpentligvis skåler i det valgresultatet begynner å utkrystallisere seg en gang i løpet av natten.

0 kommentarer

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar