Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 33 Hjemmelaget ansiktspleie. – minismartinis Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259
17/11/2010 · Kropp, Tips og triks

Hjemmelaget ansiktspleie.

For meg er frisk og fin hud i ansiktet viktig, og i vintermånedene er det enda viktigere å ta ekstra godt vare på den. I fjor gikk jeg på en skikkelig kvisesmell fordi jeg et øyeblikk glemte at den kalde vintervinden gjør huden både ekstra tørst og veldig sensitiv. Etter en stund der jeg aktivt jaktet og testet ut ulike produkter for å finne riktig hudpleie kunne jeg konstantere at;

1. De fleste av de magiske kremene som skal hjelpe oss med å holde kuldepåvirkningen på det minimale og huden krystallklar og vintervakker, kan være veldig dyre.

2. Veldig mange av de dyre hudproduktene er  fylt med alskens giftige ingredienser som hverken huden eller grunnvannet vårt er spesielt glad i.

Heldigvis fant jeg også raskt ut at mye av den beste hudpleien ligger parat i grønnsaksdisken og kan lages både billig, miljøvennlig og helt naturlig hjemme.

Skrubber:

– Hakk opp en neve med mandler. Bland to spiseskjeer med de finhakkede mandlene sammen med 1 dl yoghurt naturell. Skrubb ansiktet lett og skyll av.

– Mal opp 1 dl usaltede solsikkefrø i en elektrisk kaffekvern eller foodprocessor. Bland de finmalte frøene med noen dråper vann, litt etter litt, til blandingen har en god konsistens. Ikke for tynn og ikke for tykk. Skrubb ansiktet lett med blandingen og skyll av med kaldt vann. Oljen fra frøene gir en myk effekt på huden.

Masker:

– Bland  en eggeplomme med honning til du har en konsistens du liker. Smør blandingen på ansiktet og len deg tilbake i tyve minutter. Skyll av. Denne masken er spesielt bra for de med sensitiv hud.

– Skjær opp en halv godt moden avocado og bland den sammen med 1 egg, 1 spiseskje yoghurt naturell, og en spiseskje kokosolje (kan byttes med annen olje, foreksempel oliven). Legg på huden og la virke i 10 minutter.

PS: Foruten de hjemmelagede hudproduktene er både nok søvn, c-vitaminer og næringsrik, ubehandlet mat essensielt for at huden skal være glad og fornøyd i vinterhalvåret også.

11 kommentarer

11 kommentarer

 • Svar hjartesmil 17/11/2010 klokka 14:10

  skikkelig fine tips, mina! huden min har allereie begynt å oppføra seg som eit barn i trassalderen, så det kjem veldig godt med. suss.

 • Svar marire 18/11/2010 klokka 09:40

  tusen takk for tips 😀

 • Svar Magne D. Antonsen 18/11/2010 klokka 15:35

  Hei Mina. Jeg heter Magne og jobber i VG Nett. Nå har jeg lagt innlegget ditt inn som en av dagens anbefalinger på Lesernes VG nederst på VG-forsiden.

  • Svar minsmartinis 18/11/2010 klokka 16:09

   Å, så herlig! Tusen takk Magne :-)

 • Svar Sally 18/11/2010 klokka 21:12

  Takk for supre oppskrifter!! Smart å bruke solsikkefrø- disse må jeg prøve i helga tror jeg :-)

 • Svar Frk.Vims 18/11/2010 klokka 22:05

  oooh! Så kule tips! Me like!!! Den avocadomasken, er den rensende eller gir den fuktighet? Eller begge deler? Skulle hatt en god rensende maske, uten masse gift i som spiser huden opp…

 • Svar Mari 19/11/2010 klokka 02:05

  Utrolig gode tips! Skal jeg prøve, bedre enn de dyre bittesmå krukkene som ikke gir noe virkning før man har brukt en god del penger. Liker slikt! Stå på :)

 • Svar Lady Netta 21/11/2010 klokka 15:11

  Så flott, tusen takk, det skal jeg absolutt prøve ut 😀

 • Svar Maria U 22/11/2010 klokka 18:26

  Jeg har en deilig bodyscrub jeg mixer før jeg går i dusjen: blader sammen kaffegruten fra forrige kaffekanne, litt sukker og noen skjeer olivenolje. Huden blir skrubba og får masse fuktighet samtidig, føles digggg etterpå. Mm!

 • Svar Maria 06/01/2011 klokka 22:56

  http://www.billigbeauty.com/articles/30/1/Naturlige-ansiktsmasker/Page1.html

  Her er det også en del fantastiske masker som man lett kan slenge sammen utifra det man allerede har i kjøleskapet (;

 • Svar Linkstorm #6 – 07/04/2011 klokka 19:20

  […] må prøve ut, det er det ingen tvil om. Det er perfekt på en regnværsdag. I tillegg la hun ut hvordan du kan lage egne skrubber og masker til ansiktet. Det er det helt sikkert at jeg skal […]

 • Skriv en kommentar