Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 33 Marilyn og meg. – minismartinis Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259
05/08/2012 · Det fineste jeg vet

Marilyn og meg.

Med en sølvkjole, en kaninpels og et glamorøst liv behørlig dokumentert i en stor billedbok braste Marilyn Monroe inn i mitt 14-årige liv. Helt brått var hun plutselig der, med alle formene, alle filmene, alle kurvene, den runde magen, det store røde smilet, de lyse krøllene, de vakre kjolene, den vidunderlige musikken og et løfte om at det gikk ann å være en størrelse større og verdens vakreste. Og jeg visste det med en gang. Det kom til å bli Marilyn og meg, derfra og ut. Og det ble det.

Brått ble de lange skjørtene jeg så lenge hadde fyllt klesskapet mitt med byttet ut med gammeldagse kjoler, leppene ble malt røde og håret bleket og bleket og bleket så mange ganger at det falt av til slutt. Flere ganger. Men det gjorde ingenting. Det var det verdt for å kunne stå foran speilet, lene hodet tilbake og myse mot speilbildet og bare et lite øyeblikk få en følelse av at man kanskje lignet bittelittegrann. Selvom man innerst inne visste at det gjorde man ikke, og det var heller ikke så farlig. For Marilyn hadde stått sånn selv. Foran speilet, lent hodet tilbake og myst med øynene for å finne ut hvordan hun kunne gjøre seg til verdens vakreste kvinne. Hva hun kunne gjøre for at alle skulle se henne. Og hun fikk det til.

I dag er det 50-år siden historien om Marilyn sluttet og 15 år siden vår historie begynte. For det er det som er så uutholdelig magisk med henne. Noe ved henne gjør at vi oppdager henne på nytt og på nytt og lar oss overbegeistre, fascinere og vil bare se-se-se på henne. Og hun ser-ser-ser tilbake på oss. Fra filmlerrett og fotografier, med søvning eyelinerblikk, glamorøst lyssatt hollywood hår og et halvåpent rødt smil. Bittelitt komisk, bittelitt trist men mest av alt så uendelig vakkert.

PS: For den som vil lese mer om hva jeg synes gjorde Marilyn Monroe så stilig, kan du lese om det på VG og minmote her.

6 kommentarer

6 kommentarer

 • Svar E9 05/08/2012 klokka 10:05

  åh gud, jeg er så enig. hver gang det 21. århundret får meg til å tvile på meg selv og føle meg feit så tenker jeg: for femti år siden ville du vært en guttedrøm. og det er du fremdeles, vis du lar fornuften skrike høyere enn usikkerheten.

 • Svar PPinkBow 05/08/2012 klokka 10:38

  I was obsessed with her growing up. I’m pleased to see you with the same experience.

 • Svar hjartesmil 05/08/2012 klokka 14:40

  […] frå vogue, fotografert av robert fairer. isabel allende snakkar om lidenskap på ted talks. beste mina skriv om marilyn monroe i dag, akkurat 50 år etter ho gjekk vekk. translation: 1. how to make your own ice cream, from a […]

 • Svar Marie 05/08/2012 klokka 17:47

  Dere er begge nydelige! Og hun var virkelig en flott person og inspirasjon.

 • Svar Alexandra 05/08/2012 klokka 18:32

  Oppdaget nettopp bloggen din etter å ha lest om deg i Minmote-artikkelen. For å være ærlig er bloggen din ganske andreledes enn de fleste andre jeg leser – men nå har jeg blitt hektet. Måten du skriver på er så unik og fin. Elsker formuleringene dine. Og bildene dine. De har så mye sjel. Har bladd langt nedover bloggen din nå, selvom jeg egentlig ikke hadde tid til det i kveld. Du er forresten utrolig pen med ditt røde hår, søte stil, og utrolige utstråling!
  Ha en fortsatt fin søndag!
  Hilsen ny fast leser :)

 • Svar Jim 05/08/2012 klokka 20:07

  I definitely value all of the tough work you
  have devoted to keeping this site around for everyone.
  I truly hope this sticks around for a nice long time.

 • Skriv en kommentar