Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 33 Om å sove. – minismartinis Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259
18/10/2010 · C'est moi!, Det fineste jeg vet

Om å sove.

Før sov jeg stykkevis og delt. Jeg la meg til ulike tider hver kveld, sovnet sent og våknet etter lunsj. Satt lenge våken når alle andre sov og var ung, alene og våken i en stor by med hemmeligheter i dagboka og et knust hjerte i brystet. Til tider føltes det nesten dekadent å myse alene utover byen hver natt. Drikke litt vin, kjederøyke sigaretter, småspise studentnudler. Dessuten sov jeg jo bare lenge dagen etterpå, sånn at søvnen jeg mistet på natten ble tatt igjen neste dag. Hver dag. I flere år.

Så begynte jeg å få vondt i hodet. Panikkanfallene, som har meldt seg med jevne mellomrom siden jeg var liten, kom plutselig hyppigere og jeg var svimmel. Svimmel hele tiden. Svimmel, svimmel, svimmel. En periode var jeg så svimmel at jeg ikke gikk ut av leiligheten på over en uke. Klarte ikke. Sov ikke, men satt våken om natten og ble reddere og reddere.

Så en natt må jeg ha sovnet tidlig allikevel, utmattet av å være så redd. Svimmelheten gjorde alt så tåkete, så jeg husker ikke akkurat når det skjedde. Husker ikke hvordan det så ut rundt meg, når på året det var eller hvordan det luktet den dagen jeg sovnet av ren utmattelse klokken elleve på kvelden og våknet åtte dagen etterpå. Jeg husker ikke hvordan det så ut de andre dagene heller, når jeg fortsatte å sovne på kvelden og våkne om morgenen. Men jeg husker at ting sakte begynte å forandre seg. Svimmelheten forsvant litt og litt og panikkanfallene ble mindre. Ikke helt borte, men det hjalp.

Å legge seg til noe så kjedelig som fornuftig tid hjelper fremdeles. Mot panikkanfall, rotete tankerekker, utmattelse eller når jeg er redd. For meg er sovetiden hellig. Natta før elleve, god morgen før ni. Et pledd over føttene og en Ella på armen.

God natt.

9 kommentarer

9 kommentarer

 • Svar Lisa 18/10/2010 klokka 23:48

  vacker bild! hoppas du sover gottis inatt. fina.

 • Svar nailpolishlover 19/10/2010 klokka 08:08

  awww, søtt bilde :)

 • Svar Mina 19/10/2010 klokka 10:38

  God morgen før ni, det er helt klart det beste. Selv om klokka ofte blir ti før jeg står opp.
  ..får jeg lov til å spørre hvilken rase Ella er? Helt utrolig fin.

  • Svar minsmartinis 19/10/2010 klokka 10:52

   Ella er en Breton. Det er den minste stående fuglehunden, og hun er definitivt fuglehund til sinns. Ivrig, glad med en tilsynelatende utømmelig energi. Veldig bra og veldig krevende rase :-)

 • Svar marire 19/10/2010 klokka 14:56

  så sant, så sant. søvn er alfa og omega.

 • Svar Smilje 19/10/2010 klokka 16:01

  Åh.
  Spot on.
  Nå har jeg skrevet og pusset vekk så mange ganger at om jeg hadde brukt papir og blyant, så ville det ikke ha vært stort mer igjen å skrive på.
  Jeg tror egentlig bare at det jeg ville si var – Tusen, tusen takk!
  Jeg tror dette er noe sånt som tredje gang jeg kommenterer en blogg i hele min livskarriere, det føles liksom litt rart å strø om seg med bokstavsmuler på denne måten, men jeg synes ikke det er mer enn rett og rimelig når andres ord og bilder kan gjøre en så glad og varm i magen.

  Nok søvn og varme føtter er mine ess i ermet når Redd og Irrasjonell rotter seg sammen og jager Fornuftig og Glad over alle hauger.
  Har du forresten noen gode tips til yogasteder? (:
  (Jeg har snust litt på Anusara, noe som var veldig, veldig fint, men det hadde vært gøy å prøve noe annet også.)

  God, god høsttirsdagskveld!

  Smil!

  • Svar minsmartinis 21/10/2010 klokka 11:04

   Tusen, tusen takk for en fantastisk kommentar! Dine bokstavsmuler inspirerer meg både til å fortsette å skrive her og andre steder. Lykke!

   Av yoga kan jeg anbefale ulike ting, men i all hovedsak må anbefalingen justeres litt til hva du er ute etter. Er du primært ute etter en treningseffekt kan Ashtanga Yoga være veldig fint. Den er basert på en veldig sterk flyt mellom stillingene, noe som i Yoga kalles vinyasa. Hvis du ønsker å gå noe mer skånsomt til verks men arbeide mer med å slippe spenninger og få en jevnere energiflyt i kroppen er klassisk yoga veldig bra. Klassisk yoga er ofte mer statisk og jobber med å slippe opp spenninger i kroppen ved å holde dem lengre. Der lærer du også pusteøvelser som er suverene å bruke i hverdagen. Jeg kombinerer disse to yoga-formene, og gjør de litt annenhver gang flere ganger i uka.

   I forhold til sted er hovedregelen, basert på min egen erfaring, å unngå yoga på treningssenter, men heller gå på spesialiserte yogasteder. Da anbefaler jeg Oslo Yoga for Ashtanga yoga og de Yggdrasil for mer klassisk, men allikevel dynamisk, yoga.

   Bare spør hvis det er noe mer du lurer på! Ha en nydelig torsdag :)

 • Svar Katrine 19/10/2010 klokka 17:03

  Et innlegg og ord som traff meg rett i hjerterota. Takk for at du setter ord på slike tanker og følelser. Du inspirerer!

  • Svar minsmartinis 21/10/2010 klokka 11:06

   Tusen takk! Deres kommentarer inspirerer meg til å skrive disse tingene, og jeg blir veldig glad for å høre at dere liker det :)

  Skriv en kommentar