Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 33 Umoderne på Fashion Week. – minismartinis Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259
16/02/2011 · Hodebry

Umoderne på Fashion Week.

I går var jeg på den offisielle åpningen av Oslo Fashion Week for første gang. Jeg var heldig og fikk være med bestekompisen min som hans date. Med høye hæler i posen løp jeg gjennom dørene og inn i garderoben fem minutter før showet begynte. Der ble jeg møtt av en vakker mann med fylte champagne-glass. Han kunne fortelle at det så ut som om jeg trengte litt boblevann og at jeg kunne ta det med ro, for de beste kom alltid sist. Jeg var sen, men tok meg tid til å hente meg inn et lite øyeblikk. Tok en slurk champagne, slang jakka på kroken og så spaserte jeg opp trappene.

I salen var det trangt om plassene. Det summet av motesnakk og knitret i goodiebags. Jeg svimte rundt på den tildekkede løperen mellom fashionistas, mote-eksperter, modeller og bloggere, helt til jeg fant plassen min. Glad og fornøyd satt jeg meg til rette mellom to av byens kuleste menn, skravla litt og skled rett inn i summinga. Motepratsumminga. Så begynte showet.

Men summinga fortsatte. På raden bak meg pratet publikum i munnen på artister, innledere og intervjuere. Høyt. Motesumminga bare fortsatte. Og fortsatte. Jeg hadde lyst til å snu meg og hysje, men som OFW-amatøren jeg var satt jeg stille og nilyttet isteden. Kanskje er det sånn det skal være på moteåpning, tenkte jeg. At man skal prate i munnen på hele arrangementet, som om man selv er viktigere enn det som foregår på scene og catwalk.

Det som utspilte seg på de to arenaene i går var dog ikke videre spektakulært. Det begynte for sent, scenen var merkelig plassert i forhold til stolene i salen og intervjuene fra scenen var langtekkelige. Punktum. Men på samme måte som jeg var stille under selv de kjedeligste timene på videregående, var jeg stille i går. Det gjorde meg teit da, og det gjør meg åpenbart håpløst umoderne nå. Umoderne på fashionweek. Skandale. Da var det enda godt jeg hadde på en skikkelig gammel kjole som sto i stil til den musestille gammelmodigheten min.

11 kommentarer

11 kommentarer

 • Svar Eda 16/02/2011 klokka 22:09

  Godt skrevet og observert Mina! Dette sier så utrolig mye mer om Oslos “moteelite” enn det gjør om deg. At folk ikke kan respektere det harde arbeidet som designerene har lagt ned i kolleksjonene sine og være stille er jo forferdelig!
  Og hvis å være høflig er umoderne, så er moderne ingenting å strebe etter mener nå jeg 😉

 • Svar Valerie 16/02/2011 klokka 23:20

  Hm, lurer på om det er de samme folkene som alltid sitter og prater i kinosalen?

 • Svar Stine 17/02/2011 klokka 10:04

  Og de samme som aldri klarer å holde kjeft på konsert? (Der er det heldigvis en lavere list for å hysje i det minste.)

 • Svar Anna 18/02/2011 klokka 17:17

  Haha, Valerie her får sagt det. Men jeg liker at du er “håpløst umoderne” og høflig, det er bra. Og gammel kjole er bra. Og du beskrev opplevelsen så bra, jeg har aldri tenkt på hvordan det er å være publikum på OFW.

 • Svar Frøken 21/02/2011 klokka 10:42

  Det ødelegger hele arrangementet når folk skal prate i munnen på det som skjer på scenen. jeg for min del synes det er grusomt irriterende! go you!

 • Svar Kristine Kjær Schmeling 21/02/2011 klokka 11:18

  Tusinde tak for kigget.
  Super flot blog,.
  Meget inspirerende.

  Ha’ en dejlig dag
  Kh
  kristine

  • Svar minsmartinis 24/02/2011 klokka 21:18

   Tusen takk! Knus

 • Svar G 23/02/2011 klokka 13:25

  Nydelige skildringer. De fashionfolka, og også en drøss bloggere, er så fulle av seg selv (Ref. Thomas Seltzer i gårsdagens VG) at det gjør en liten stakkar helt forkommen der ute. Dessuten er ikke all denne hipstermoten særlig fab heller. Du derimot, i dine fine gammelkjoler og med ditt oppmerksomme blikk – du er fab du!

  Nå var jeg veldig seriøs. Men det kom fra hjertet.

  • Svar minsmartinis 24/02/2011 klokka 21:17

   Du er så fin! TAKK!

 • Svar Ingrid 28/02/2011 klokka 20:26

  Vil langt heller være gammelmodig og høflig/stille, enn bråkete og moderne. Om det er sammenhengen som gjelder 😛 Folk som prater på kino eller andre arrangementer der det er meningen at man skal høre noe er et stort irritasjonsmoment.

 • Svar Åsne 08/03/2011 klokka 11:16

  Heilt fantastisk foto!

 • Skriv en kommentar