Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 33 Jungelaktivitet/juletidsfordriv. – minismartinis Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259
25/12/2011 · Fine ting, Hverdag, Tips og triks

Jungelaktivitet/juletidsfordriv.

Kortspill passer like bra i jungelen som når julefreden og ribbefettet har lagt seg over vinter-Norge, og her kommer bruksanvisningen på det gøyeste kortspillet av dem alle. I allefall for to. 1-2-3; Gin rummy!

Spillet spilles med to spillere og hver spiller skal ha ti kort. Resten legges i en bunke. Det øverste kortet i bunken snus og legges ved siden av. Første spiller kan velge om han vil ha det kortet som akkurat ble snudd. Tar han det må han spille med elleve kort resten av runden. Vil han ikke ha det får andre spiller samme valg. Om ingen vil ha kortet fortsetter spillet som vanlig.

Når det er din tur, skal du enten ta inn et kort fra selve bunken eller fra haugen som etterhvert samler seg ved siden av. Da man til enhver tid skal ha ti kort på hånda, må man legge fra seg et kort etter man har trukket et. Kortet man ikke vil ha legges ved siden av bunken med bildet opp.

Når en spiller kan legge ut så mange kombinasjoner at han har ti eller færre poeng igjen på hånda, kan han banke i bordet. Den som banket skal legge ned kombinasjonene den har og den andre spilleren skal gjøre det samme. Den som har færrest poeng igjen på hånda vinner. For å minske poengene til motstanderen kan den som taper se om noen av kortene den har på hånda kan bygges i serie på noen av motstanderens kort.

Om den som banker har færrest poeng igjen på hånda, får han 20 poeng og differansen mellom sine egne og motstanderens poeng. Hvis det skulle vise seg at den som banket ikke hadde minst poeng på hånda får motspilleren 30 poeng og differansen.

Hvis du kan legge ut alle kortene dine har du fått Gin Rummy. Det er en gledens dag og du får 40 poeng i stedet for 20. Hvis motspilleren også har Gin Rummy har du uflaks og det er han som får 40 poeng isteden.

G to the I to the N to the R to the U to the M to the M to the M to the Y!

2 kommentarer

2 kommentarer

  • Svar Nina C. 27/12/2011 klokka 22:16

    Stilig:) Skal prøve det spillet!

    • Svar minsmartinis 28/12/2011 klokka 00:00

      Herlig! Si ifra om du synes det er like gøy som meg da :)

    Skriv en kommentar