Warning: Declaration of WPSDAdminConfigAction::render() should be compatible with WPSDWPPlugin::render($ug_name, $ug_vars = Array, $action = NULL) in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/action/WPSDAdminConfigAction.php on line 33 Ferielektyre. – minismartinis Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/c/minismartinis.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 259
13/01/2012 · Bokmat

Ferielektyre.

I ferier leser jeg mye, og denne ferien er intet unntak. De siste ukene har jeg lest disse:

Før jeg brenner ned – Gaute Heivoll:

Denne boken kjøpte jeg på impuls på Narvesen på Grünerløkka rett før vi reiste utelukkende fordi jeg likte tittelen så godt. Det er jeg veldig glad for. ”Før jeg brenner ned” er intet mindre enn en fantastisk bra bok. Den tar utgangspunkt i historien om en pyroman som herjet i den lille bygda Finnsland utenfor Kristiansand på slutten av 70-tallet. I perioden pyromanen herjet ble forfatterenn av boka, Gaute Heivoll, født. I boken forteller han både sin egen og pyromanens oppveksthistorie, nydelig flettet sammen. I tillegg til at historien i seg selv er gripende, er språket så godt at jeg stadig fikk frysninger på ryggen mens jeg leste. Helt sant. Les den.

The summer without men – Siri Hustvedt:

Jeg er veldig begeistret for måten Siri Hustvedt skriver på, selvom jeg innimellom synes hun svimer ut i litt for lange og tungvinte digresjoner. Hun har et levende språk som gjør at man kommer raskt inn på karakteren, i dette tilfellet en voksen dame som nettopp har blitt forlatt av mannen sin til fordel for en fransk elskerinne i tyveårene. Utover den helt åpenbare tematikken, om å bli forlatt etter 30 års ekteskap, handler boken også i stor grad om mange aspekter ved det å være dame. I løpet av boken møter hovedrollen en rekke representanter av det kvinnelige kjønn i ymse aldersgrupper som på ulikt vis dramatiserer hvordan det kan være å være jente. Tidvis treffer beskrivelsene og karakterene veldig, men av en eller annen grunn føles boka ofte litt datert og gammeldags. Jeg ble bittelitt skuffa.

Blonde – Joyce Carol Oates

”Blonde” er Joyce Carol Oates skjønnlitterære tolkning av  Marilyn Monroes sagnsomsuste liv. Jeg har lest boka flere ganger og E L S K E R den.  Oates har et språk og en måte å fortelle historier på som gjør at boken sniker seg inn rett under huden og ligger der som en ørliten feber lenge etter at boken er lest og lagt vekk. Må leses.

2 kommentarer

2 kommentarer

  • Svar Lillan 13/01/2012 klokka 14:24

    Åh, den les eg òg akkurat no – Blond, altså. Den er så fin og vond på same tid. Eg les den overalt – i senga, i sofaen, på kafé, på bussen (gløymer av og til å gå av på rett stopp). Håper eg finn ein god erstatning når eg er ferdig :) Du har forresten ein kjempefin blogg – eg likar at du er så glad! Som Audrey Hepburn sa – “I believe that happy girls are the prettiest girls” – heilt sant!

  • Svar Nina C. 13/01/2012 klokka 22:07

    Virker som bra ferielektyre! var nettopp å så “My week with Marilyn” hvor Michelle Williams var henne.

  • Skriv en kommentar